LK-2 Sluka

Chcete začí­t s akrobacií­, nebo máte první­ho obří­ka? Ptejte se tady.

LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 30/11/2011, 14:14

Zdravim chlapi,
máte krásné a hlavně velice slušné forum (až na jednoho prudiče)
přečet jsem celou dílnu a našel mnoho odpovědí na moje otázky. Jak je vidět v nadpise, nestavim acro ero, ale ULL Sluku rozpětí dva metry - 1:4 Co jsem nenašel je:
- elektronika která s používá k ovládání spřažených serv - jak se to dělá kde to roste?
- jestli na lanka ke kormidlum použiváte šponováčky a kde je najdu
- bude tam motor PUH 231 Zenoah ale plánuju i elektriku může někdo poradit elektro motor s podobným výkonem?
Děkuju
hezký den všem
Pavel
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod lv v 30/11/2011, 14:30

Gasserman napsal:Zdravim chlapi,
máte krásné a hlavně velice slušné forum (až na jednoho prudiče)
přečet jsem celou dílnu a našel mnoho odpovědí na moje otázky. Jak je vidět v nadpise, nestavim acro ero, ale ULL Sluku rozpětí dva metry - 1:4 Co jsem nenašel je:
- elektronika která s používá k ovládání spřažených serv - jak se to dělá kde to roste?
- jestli na lanka ke kormidlum použiváte šponováčky a kde je najdu
- bude tam motor PUH 231 Zenoah ale plánuju i elektriku může někdo poradit elektro motor s podobným výkonem?
Děkuju
hezký den všem
Pavel

Odpoveď od prudiča...
Šponováky vyrába firma MPJ + všetko čo k tomu potrebuješ
http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... th=156_157
Elektromotor adekvátny k 23ccm je elktromotor cca 500g, 1,5kW na 6-8S LiPol
Všetko ale závisí od hmotnosti modelu. Osobne si myslím, že ak to postavíš ľahké a nebudeš s tým vlekať malé vetrone tak na poletovanie tam bude stačiť motor 1kW na 5-6S Lipol s kV okolo 550
Uživatelský avatar
lv
Administrator
Administrator
 
Příspěvky: 1604
Registrován: 11/2/2007, 00:58
Bydliště: Trenčianska Turná
Jméno: Ladislav
Příjmení: Vašek
Letiště: ČSaSR
Hangár: Nieuport 11 2,8m
Čihák Rapid III. 2,8m
Katana 33% 2,6m

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 30/11/2011, 16:41

Dik moc pane,
a ta krabička na spojeni tri serv do jednoho kanalu?
dik
p.
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod lv v 30/11/2011, 21:54

Gasserman napsal:Dik moc pane,
a ta krabička na spojeni tri serv do jednoho kanalu?
dik
p.

Na to ti stačí spjiť (naletovať) paralelne tri káble so servokonektormi (s kolíkmi) na jeden kábel s konektorom s dierkami
Uživatelský avatar
lv
Administrator
Administrator
 
Příspěvky: 1604
Registrován: 11/2/2007, 00:58
Bydliště: Trenčianska Turná
Jméno: Ladislav
Příjmení: Vašek
Letiště: ČSaSR
Hangár: Nieuport 11 2,8m
Čihák Rapid III. 2,8m
Katana 33% 2,6m

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 30/11/2011, 22:04

Ale to bude přijímačem protejkat moc velkej proud ne?? Nespálí ho to? Dík
p.
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod lv v 30/11/2011, 22:11

Gasserman napsal:Ale to bude přijímačem protejkat moc velkej proud ne?? Nespálí ho to? Dík
p.

Záleží od použitých serv, ale na takto malý model dáš tak maximálne 6kg analogy a tam je to v pohode
Uživatelský avatar
lv
Administrator
Administrator
 
Příspěvky: 1604
Registrován: 11/2/2007, 00:58
Bydliště: Trenčianska Turná
Jméno: Ladislav
Příjmení: Vašek
Letiště: ČSaSR
Hangár: Nieuport 11 2,8m
Čihák Rapid III. 2,8m
Katana 33% 2,6m

Re: LK-2 Sluka Kabinka

Odeslatod Gasserman v 6/12/2011, 21:10

Nemá tu někdo zkušenost s výrobou kabinky nebi trupu metodou řízků z polystyrenu nasunutých na tyči a následně opracovaných? Nebo aspoň odkaz na nějaký web někoho kdo už to spáchal?
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Miloš Zavadil v 7/12/2011, 00:12

Uživatelský avatar
Miloš Zavadil
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 248
Registrován: 11/1/2008, 21:23
Bydliště: Divišova 422/6, Třebíč
Jméno: Miloš
Příjmení: Zavadil
Letiště: Třebíč
Hangár: Eira - RCA
Shifty, Taira- hala
Eira - Fun
Flash

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 7/12/2011, 00:22

Ano, asi jo, ale to už vypadá jako finále, jakej je link k začátku? Dík!
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Miloš Zavadil v 7/12/2011, 18:45

Z předcházejících úkonů tam toho moc není. Je tam až pokračování dalších prací.
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... offset=186
Miloš
Uživatelský avatar
Miloš Zavadil
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 248
Registrován: 11/1/2008, 21:23
Bydliště: Divišova 422/6, Třebíč
Jméno: Miloš
Příjmení: Zavadil
Letiště: Třebíč
Hangár: Eira - RCA
Shifty, Taira- hala
Eira - Fun
Flash

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 7/12/2011, 18:55

Pane to je presně ono!! WOW super - dik pane!
http://www.mojehobby.cz/open/diskuze/42 ... 4742_1.jpg
tohle sem hledal PRESNE z toho duvodu co ten kluk napsal!!
No, na CNC jsem to chtěl nechat udělat, jenže ta cena. Takže 240 čtyřmilimetrovejch řezů. Potom pobrousit, polaminovat. Pak dlouho tmelit a brousit.... a snad bude kopýtko.
Máte tu s tim někdo zkušenost? Pokud jo napište jak jste to dělali. Pokud ne zajímá Vás postup? Budu to zkoušet až najdu program ktery mi udělá ty salámkový kolečka :))
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Miloš Zavadil v 7/12/2011, 23:17

To co je na tom odkazu je myslím děláno v programu Rhinoceros 4.
Pozor ale s tím slepováním. Chce to velikou pečlivost. Nakonec jsem to musel dost předělávat. Bylo to poslepované dost do vrtule.
Miloš.
Uživatelský avatar
Miloš Zavadil
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 248
Registrován: 11/1/2008, 21:23
Bydliště: Divišova 422/6, Třebíč
Jméno: Miloš
Příjmení: Zavadil
Letiště: Třebíč
Hangár: Eira - RCA
Shifty, Taira- hala
Eira - Fun
Flash

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 8/12/2011, 00:47

Dík, jinak koukam že máš esbacha - když se někdy zadaří, možná bude možnost se svézt http://www.youtube.com/watch?v=AfrwaD6s ... r_embedded
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 10/1/2012, 02:55

Kousek jsem popojel - prosím o radu čim to mam potahnout?
Obrázek
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Rcmak v 10/1/2012, 09:55

Urcite ( latkou ) ,asi nejjednodusi bude ORATEX. crazyp
Rcmak
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 315
Registrován: 4/7/2009, 20:49
Bydliště: Tábor
Jméno: Martin
Příjmení: Karkula
Letiště: Tábor Všechov
Hangár: Velox II R. 2.6 ZDZ80RV
SU 29 E30 SebArt
Cap 232
Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 11/1/2012, 00:51

dík, co byste tam dali za serva ? bude to řizeny lankama
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Rcmak v 11/1/2012, 13:12

Zadny velky vymejsleni,sel bych do Savox SC-0251MG ,popripade do o neco levnejsich Hitec HS-645 MG.Jestli mas neco levnejsiho osvedcenyho s 6-12 kg,dej tam cokoli.Jen se pokus dodrzet kovovy prevody. flyboy
Rcmak
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 315
Registrován: 4/7/2009, 20:49
Bydliště: Tábor
Jméno: Martin
Příjmení: Karkula
Letiště: Tábor Všechov
Hangár: Velox II R. 2.6 ZDZ80RV
SU 29 E30 SebArt
Cap 232
Raptor 90

Re: LK-2 Sluka

Odeslatod Gasserman v 11/1/2012, 17:58

Dikes! Kukam na ebay maj tam i sady po 4 to přesně potřebuju. Další dotaz kde seberu bowden na plyn abych moh dat i servo plynu do kabiny jak to resite? Premyslel jsem lanko pres kladku ale to by si motor pridaval sam jak se klepe na silentblocich.
Gasserman
Prozatím nemám obří model
Prozatím nemám obří model
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30/11/2011, 01:50
Jméno: Pavel
Příjmení: Mácha
Hangár: Raptor 90


Zpět na Začátečník

Kdo je online

Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 3 návštevníků