winter napsal:A jak to mícháš ? Přiměřeně, přiměřeně...... Pokud ano, tak tam je chyba. Musíš to míchat za pomoci váhy, nejlépe na setinu gramu při těch malých množstvích co používáš. Jinak to máš gumový navždy. ***winter***
Je to sice od oka ale je za tym vedecka metoda" pseudovedecka metoda"
Pri lepeni na material na ktorom lepidlo miesam obkreslim vacsinou dva zhodne kruhy. Vzdy sa mi v dielni povaluje nieco co proste tuskou obkreslim a hotovo. nasledne Nanesiem priblizne rovnaku vrstvu oboch zloziek do oboh kruhov. Viem ze plocha je rovnaka takze mi staci sledovat hrubku lepidla a tu trafit v podstate od oka. Nasledne len pretiahnem lepdilo dohromady a premiesam.
Davnejsie som skusal tuto metodu aj zvazit na vahe a teda zistit ako dobre to od oka viem trafit. Skusal som to vsak v narysovanych stvorcoch a vahe s celkom dobrym rozlysenim.
Vysledky boli take ze pri malych plochach to bol rozdiel v podstate nezmeratelny. Avsak ked clovek mal uz stvorec niekde 3X3 tak uz to zacinal vykazovat velke odchylky.
Odvtedy pouzivam tento sposob bez akychkolvek problemov a spoj nikdy nebol gumenny.
Dnes som vsak kupil ine balenie rovnakeho lepidla z rovnakeho obchodu. Po zhodnom namiesani nove balenie vytvrdlo bez problemov. Povodne balenie nedrzi este teraz.
Nasledne som nakombinoval zlozku A z noveho a zlozku B zo stareho atd.
Jedna vzorka znovu nevytvrdla. Islo o vzorku s tvrdidlom z povodneho balenia.
Preto predpokladam ze v nom je nieco naprd a uz ho pouzivat ani nebudem.
Novym balenim som nanovo zalepil paku do kridelka a verim ze sa mi este zajtra podari dorobit ostatne "skody" ktore som musel pri preparovani spravit.