Jaký používáte simulátor?

Příspěvky podporující nelegální software budou smazány.

Příspěvky podporující nelegální software budou smazány.

Jaký používáte simulátor?

REFLEX
6
7%
AFP
0
Žádná hlasování
AFPD
47
61%
Real Flight G2
2
2%
Real Flight G3
6
7%
Phoenix Simulator
6
7%
Jiný
3
3%
Nepoužívám žádný
6
7%
FS ONE
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 76

Odeslatod Orkesan v 21/9/2007, 10:07

Jam mam spis problem v necem jinem. Na simulatoru zvladnu celkem obstojne skoro vsechny prvky jak klasicke, tak i 3D akrobacie. Ale jak jdu se skutecnym erem, tak mam nejakou nepopsatelnou blokaci na prstech. Asi tim, ze ne simu kdyz spadnu, tak se nic nedeje. Ale jak jdu se skutecnym erem a predstava nejakeho nepovedeneho manevru mi dela onu blokaci. Nevim, jak se toho zbavit.
Uživatelský avatar
Orkesan
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 73
Registrován: 16/3/2007, 14:48
Bydliště: Vlašim
Jméno: Aleš
Příjmení: Zemina
Letiště: Vlašim

Odeslatod MomoBrut v 21/9/2007, 11:21

Nauc se to tak, aby jsi v simu nikdy nespadl a nikdy nezazil krizovku, ze musis nekde neco vytahovat z nouze ... proste "absolutni" jistota ...
Obstojne je obstojne ... nic vic, nic min ...
Táhnout k sobě neznamená vždy letět nahoru ...
Uživatelský avatar
MomoBrut
Přispěvatel (video)
Přispěvatel (video)
 
Příspěvky: 925
Registrován: 24/2/2007, 11:27
Bydliště: Brno
Jméno: Miroslav
Příjmení: Balík, MSc., Ph.D.
Hangár: Yak 55M 2.8
Yak 54 2.8
Velox 2.6
Katana 2.2

Odeslatod Orkesan v 21/9/2007, 16:43

To je fakt. Obstojne je na simu dobre, ale obstojne ve skutecnosti stoji moc penez. Asi na tom neco bude. Asi to bude v tom pocitu jistoty. Takze jdu na sim. Budu drit jako mezek :D
Uživatelský avatar
Orkesan
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 73
Registrován: 16/3/2007, 14:48
Bydliště: Vlašim
Jméno: Aleš
Příjmení: Zemina
Letiště: Vlašim

Odeslatod HonzaS v 22/9/2007, 10:27

Orkesan napsal:Jam mam spis problem v necem jinem. Na simulatoru zvladnu celkem obstojne skoro vsechny prvky jak klasicke, tak i 3D akrobacie. Ale jak jdu se skutecnym erem, tak mam nejakou nepopsatelnou blokaci na prstech. Asi tim, ze ne simu kdyz spadnu, tak se nic nedeje. Ale jak jdu se skutecnym erem a predstava nejakeho nepovedeneho manevru mi dela onu blokaci. Nevim, jak se toho zbavit.


tak to už ti chybí jen +- 100 hodin na simu a pak 30 v reálu a bude to ok . Prostě hodiny na simu a pak na kniplech v reálu nenahradíš ničím... hodiny na simu nenahradíš reálem, realitu nenahradíš na simu... chce to obojí, hlavně v začátcích s akrobacii. já si tím prošel před cca 2-3 rokama
Opačná směrovka na zádech je nejsilnější síla ve vesmíru!
Uživatelský avatar
HonzaS
VIP člen Akrofora
VIP člen Akrofora
 
Příspěvky: 818
Registrován: 20/5/2007, 17:13
Bydliště: Týn nad Vltavou
Jméno: Jan
Příjmení: Špatný
Letiště: Bechyně
Hangár: Pilot RC Extra 2,25, Hacker
Badan Vertigo 2m, Hacker
RCFactory Edge 540 V3

Odeslatod VojTEKK v 26/9/2007, 13:30

No nevim noooo..... na tom simu mam rozhodne naletano vic jak 100 hod a v realu na tom nebudu o moc hur ale stejne me to neda a kdyz si vzpomenu na to kolik jsem do toho letadla dal penez a tata usili pri osazovani, pripadne pri konstrukci, tak ty vykrutu v pul metru proste neudelam... Asi jsem moc velkej srab, ale co kdyby to nedopadlo a ja to prepackoval....:D
Takze to urcite neni jen v treninku, ale i urcite o sebeduvere a v tom prestat kalkulovat o tom co me kolik stalo a pustit se do toho co me bavi s vervou....

No pise se to dobre ale realita u me je bohuzel nekde jinde... Takze GL vsem u nacviku a pilovani akrobacie
VojTEKK
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 28
Registrován: 11/5/2007, 13:01
Bydliště: Rychnov nad KnÄ???nou

Odeslatod MomoBrut v 26/9/2007, 15:08

Bud se bojis letat u zeme opravnene nebo neopravnene. Pokud to mas opravnene, jakoze jeste neumis opravdu 100% dany obrat nebo ses lajdak a nemas spravny setup modelu (milionsestsetisic veci, ktere mohou byt provedeny spatne nebo problematicky), pak to chapu. Pokud to umis na stoprocent a mas setup modelu v poradku, nevim, ceho by ses mel bat. Pokud je model blizko a nizko, ridi se lepe, nez vysoko a daleko.
Táhnout k sobě neznamená vždy letět nahoru ...
Uživatelský avatar
MomoBrut
Přispěvatel (video)
Přispěvatel (video)
 
Příspěvky: 925
Registrován: 24/2/2007, 11:27
Bydliště: Brno
Jméno: Miroslav
Příjmení: Balík, MSc., Ph.D.
Hangár: Yak 55M 2.8
Yak 54 2.8
Velox 2.6
Katana 2.2

Odeslatod Berret v 26/9/2007, 17:30

Tak já mám zase trochu jiný názor.
Podle mě na 100% nelétá nikdo, kdo létá akrobacii jistě pochopí. Potom taky není obrat jako obrat. Zavěsit model a směrovkou česat trávu, to není tak nebezpečný, protože model je vlastně v minimální výšce a v nulové rychlosti, to znamená že třeba při vysazení motoru (ani ty nejsou 100%) nejsou následky až tak fatální. Ovšem letět třeba výkrut v půl metru nad zemí je podle mě v reálu úplná blbost. Protože je až velmi mnoho faktorů které člověk neovlivní např. poryv větru, termiku apod..
A každý si jistě dokáže představit co se stane s modelem když si při pomalém nebo rychlém výkrutu škrte o zem.
Pokud Momobrut létá na 100% tak bych to ctěl uzřít a hluboce se poklonit. Protože kdo byl na EXFC tak jistě uzná že ani takový střelci kteří tam létali zdaleka nebyli 100%.
Berret
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 16
Registrován: 13/5/2007, 17:20
Jméno: Ondřej
Příjmení: Celba
Letiště: FALEMO Červený Kostelec

Odeslatod Mad_Box v 26/9/2007, 18:48

Při létání v takové nížce, musí člověk většinu pravděpodobných nepříznivých faktorů předpovídat a zavčasu na ně reagovat. Na 100% neletí nikdo ale určité obraty se dají letět na 90-99%
Uživatelský avatar
Mad_Box
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 20
Registrován: 8/2/2007, 00:07
Bydliště: Dvvůr Králové nad Labem

Odeslatod Berret v 26/9/2007, 19:02

To souhlasím tak napůl. Ve výkrutu půl metru nad zemí némáš čas na něco reagovat.
A 100% létání si představuju tak že obrat zaletíš 100x ze 100 pokusů pokaždý stejně a absolutně dokonale. To samozřejmě za různých povětrnostních podmínek. A takhle nelítaj ani mistři světa v F3A. Prostě to není v lidský silách.
Berret
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 16
Registrován: 13/5/2007, 17:20
Jméno: Ondřej
Příjmení: Celba
Letiště: FALEMO Červený Kostelec

Odeslatod Mad_Box v 26/9/2007, 19:21

Ano je to stejné jako u heli, buď létáš na hranici možností a prostě počítáš s tím, že si jednou za čas o tu zem škrtneš, nebo budeš lítat v 50 metrech, bez adrenalinu a na jistotu, že se třeba občas něco nepovede.
Uživatelský avatar
Mad_Box
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 20
Registrován: 8/2/2007, 00:07
Bydliště: Dvvůr Králové nad Labem

Odeslatod Berret v 26/9/2007, 19:30

No 50 metrů je trochu extrém. Ale třeba s érem 2,6 rozpětí mi připadá výkrut v půl metru zkoro jistá zkáza. Já ho dělám nejníž tak ve 3 metrech. Přeci jen když na to 3 roky šetříš tak si nějaký přemrštěný ryskování hodně rozmyslí
Berret
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 16
Registrován: 13/5/2007, 17:20
Jméno: Ondřej
Příjmení: Celba
Letiště: FALEMO Červený Kostelec

Odeslatod MomoBrut v 26/9/2007, 20:02

Koukam, ze se dabata vyrazne odklonuje od tematu. Ale kdyz nekdo ladi diskusi do mirnych provokaci, tak proc ne. Pokud mohu mluvit za sebe, letat rolling harriers nebo harriery nebo viset nebo torque roll mi nedela problemy i pod 50cm nad zemi. Pri visu mi nedela problemy se kontrolovane dotykat zeme ... pravda, kdyz teda nefuci pres 7m/s ... :-) pak to delam v metru nebo dvou.

A ver mi, nepatrim mezi lidi, kteri by neco delali, kdyby si nebyli jisti, jestli opravdu muzou.
Táhnout k sobě neznamená vždy letět nahoru ...
Uživatelský avatar
MomoBrut
Přispěvatel (video)
Přispěvatel (video)
 
Příspěvky: 925
Registrován: 24/2/2007, 11:27
Bydliště: Brno
Jméno: Miroslav
Příjmení: Balík, MSc., Ph.D.
Hangár: Yak 55M 2.8
Yak 54 2.8
Velox 2.6
Katana 2.2

Odeslatod MomoBrut v 26/9/2007, 20:08

Letat F3A jsem jeste v pulmetrove vysce nevidel ... a asi ani nikdy neuvidim.
Táhnout k sobě neznamená vždy letět nahoru ...
Uživatelský avatar
MomoBrut
Přispěvatel (video)
Přispěvatel (video)
 
Příspěvky: 925
Registrován: 24/2/2007, 11:27
Bydliště: Brno
Jméno: Miroslav
Příjmení: Balík, MSc., Ph.D.
Hangár: Yak 55M 2.8
Yak 54 2.8
Velox 2.6
Katana 2.2

Odeslatod MomoBrut v 26/9/2007, 20:15

Na EXFC jsem byl to mi ver ... :-), kdybych tam nebyl, mozna by ani nebyla ta videa na techto strankach. A nevidel bych to tak, ze piloti na EXFC jsou nejaci bozi. Nejsou ... a byt bohem neznamena letat na EXFC. Jsou to opravdu dobri piloti, kteri umi na 100% treba jen 75% sve sestavy. Proste nenatrenovali dost ... celkem jednoduche. Kdyz jsem se bavil s Jensem van Dorpem, tak mi rikal, ze sestavu vubec netrenoval, nemel cas, par dnu pred zavody si ji zaletel a vubec nepocital s tim, ze se dostane s preliminaries dal ... a dostal a letal velmi pekne, me se to libilo.
Táhnout k sobě neznamená vždy letět nahoru ...
Uživatelský avatar
MomoBrut
Přispěvatel (video)
Přispěvatel (video)
 
Příspěvky: 925
Registrován: 24/2/2007, 11:27
Bydliště: Brno
Jméno: Miroslav
Příjmení: Balík, MSc., Ph.D.
Hangár: Yak 55M 2.8
Yak 54 2.8
Velox 2.6
Katana 2.2

Odeslatod buší­k v 26/9/2007, 20:35

Ja som to videl už niekoľkokrát,ale nikdy to nebolo naschvál dance
Uživatelský avatar
buší­k
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 90
Registrován: 17/3/2007, 23:37
Bydliště: Svätý Jur
Jméno: Miroslav
Příjmení: Kocmunda
Letiště: Dubová
Hangár: Antic
Spark

Odeslatod Berret v 27/9/2007, 06:48

Pozor, možná to bylo špatně pochopeno. Já jsem nikoho provokovat nechtěl.
Jen mi přišlo divný těch 100%, to je vše. Možná to bude naším letištěm kde prý panuje dosti turbulentní prostředí a když se to spojí s tou finnanční brzdou tak je pak člověk opatrnější.
Berret
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 16
Registrován: 13/5/2007, 17:20
Jméno: Ondřej
Příjmení: Celba
Letiště: FALEMO Červený Kostelec

Odeslatod Berret v 27/9/2007, 06:54

To nebylo myšleno tak že by F3A létali v půl metru, ale tak že ani oni nelétají na 100%. Nikdo není dokonalí.nenene :D
Berret
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 16
Registrován: 13/5/2007, 17:20
Jméno: Ondřej
Příjmení: Celba
Letiště: FALEMO Červený Kostelec

Odeslatod Berret v 27/9/2007, 07:05

Taky jsem nikde neříkal že na EXFC létají bohové. Jsou to bezesporu jedni z nejlepších pilotů které jsem kdy na vlastní oči spatřil létat a ani oni nejsou 100%.
Tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout. Ať si každý létá na co se cítí.
A konec těmto prázdným debatám.

Já požívám AFPD a jsem velice spokojen. Je opravdu lepší si složitější obraty vyzkoušet na nečisto a teprve potom v reálu, když už člověk tak nějak ví co může čekat a co s tím udělat.
Takže létejme trénujme ať se těm 100% co nejvíce přiblížíme. lol1
Berret
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 16
Registrován: 13/5/2007, 17:20
Jméno: Ondřej
Příjmení: Celba
Letiště: FALEMO Červený Kostelec

Re: Jaký používáte simulátor?

Odeslatod Martin Formánek v 22/4/2008, 12:29

Zdravím Mám simulátor FS ONE a po spuštění to na mě chce připojení USB interfase... mám usb převosník od HITECU PN 58318 ... nemůžete mi poradit co s tím ? ... díky
Uživatelský avatar
Martin Formánek
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 191
Registrován: 11/12/2007, 17:48
Bydliště: Stara Paka
Jméno: Martin
Příjmení: Formánek
Letiště: Vrchlabí
Hangár: YAK 55 RC Factory
YAK 55 SP 2,6 m, 3W110

Re: Jaký používáte simulátor?

Odeslatod komiko v 27/9/2009, 21:20

Ahoj Martin.
Skusal si po spusteni simulatoru USB nasledne odpojit a zase pripojit??
komiko
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 12
Registrován: 4/9/2009, 22:02
Jméno: Milan
Příjmení: Končoš
Letiště: Lučenec
Hangár: Mentor,Yak 55M shock flyer,Edge 540T shock flyer

Předchozí

Zpět na Simulátory

Kdo je online

Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 3 návštevníků