Jeti DS-14

Vysílače přijímače, serva, powerboxy, akumulátory, nabíječe...

Jeti DS-14

Odeslatod Radek Gregor v 20/3/2016, 14:52

U central boxu máš každé servo na samostatném kanálu . Na doladění středů a koncových poloh mi stačí subtrim a nastavení max. a min. výchylky u každého serva , nebo to naladím tak jak píšeš přímo na servech . Na co teda je balancer ve vysílači ?
Balancer si představuju tak , že to nějak změří proud který jde do jednotlivých serv a podle toho přizpůsobí křivku na servech tak aby tam byl ten proud co nejmenší - prostě tak aby se v jakékoliv poloze napřetahovaly .
Uživatelský avatar
Radek Gregor
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 129
Registrován: 8/4/2011, 13:02
Jméno: Radek
Příjmení: Gregor
Letiště: Fryšták - Žabárna
Hangár: Extra 330 SC 35% Krill
Extra MX Pa model , Ocelot ...

Re: Jeti DS-14

Odeslatod jardarc v 20/3/2016, 19:55

Radek Gregor napsal:U central boxu máš každé servo na samostatném kanálu . Na doladění středů a koncových poloh mi stačí subtrim a nastavení max. a min. výchylky u každého serva , nebo to naladím tak jak píšeš přímo na servech . Na co teda je balancer ve vysílači ?
Balancer si představuju tak , že to nějak změří proud který jde do jednotlivých serv a podle toho přizpůsobí křivku na servech tak aby tam byl ten proud co nejmenší - prostě tak aby se v jakékoliv poloze napřetahovaly .

Ano v central boxu nebo přijímači máš každé servo v jednom kanále ale musí to být i ve vysílači co servo to kanál a budou označeny ve skupině ( podmínka kvůli časovému posunu impulzu) pro jednotlivé plochy. To znamená že u velkého akrobatu vybiješ všechny kanály i ve vysílačce. 3m Extra SC od Ivoše je dělána na 4 + 4 serva křidélka 2 + 2 serva výškovky 3 - 4 serva směrovky tj. 15 kanálů další motor, sytič nebo zápalko (bezpečnost) případně kouření celkem 18 kanálů aby bylo možné funkci balanceru serv použít. Jestli ten balancer funguje musí to být super, že v případě nutné výměny na letišti (akce závody) jsi schopen jen vysílačem seřídit synchronizaci serv na jedné ploše jsibuh . Já potřebuji noťas a servo tester dance ale stačí mi maximálně 8 - 10 kanálový vysílač a to už si i vymýšlím funkce flyboy hlavně ať jsou soupravy spolehlivé a lítá to jak chceme :dance:
Uživatelský avatar
jardarc
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 210
Registrován: 26/3/2007, 08:30
Bydliště: Zlí­n
Jméno: Jaroslav
Příjmení: Návoj
Letiště: Žabárna + Holešov
Hangár: SU 29 krill 3m ZDZ 160 RVJ prodáno
EXTRA 330 SC ZDZ 180 B2 RVJ
EXTRA 330 SC ZDZ 180 B2 RVJ

Re: Jeti DS-14

Odeslatod Dzordzik v 27/3/2016, 09:11

Používám na toto už pár let EQ10, stejně jako HonzaS a max. spokojenost. Křivek netřeba. Programování? Stačí mi na to na ploše šroubovák (mám u sebe vždy) a 2 tlačítka na EQ10 a jsem nezávislý na použitém RX i 2,4GHz systému ... A pak mi na jednu ovládanou funkci, bez ohledu na počet serv (do maxima podporovaného EQ10) stačí i velmi jednoduchá souprava a nepotřebuju řešit kraviny typu 18kanálů na vysílači. Pro mě velmi pohodové i pokud jde o nastavení. není třeba ani notebook ani kabel ani nic. Vše co potřebuju mám sebou na letišti. Při poruše serva tam dám jiné a do pár minut letím.
Je: Extra 300L 3m, ZDZ 160 B2RV, JMB, Mejzlík 28x12 3l, MKS 767/DS1210
Bejvávalo: Katana 3m, ZDZ 160, 2,7m Wigens MVVS 58
Uživatelský avatar
Dzordzik
Přispěvatel (video)
Přispěvatel (video)
 
Příspěvky: 954
Registrován: 4/4/2007, 16:13
Bydliště: Holešov
Jméno: Jirka
Příjmení: Chvátal
Letiště: Holešov
Hangár: Extra 300L 3m, ZDZ 160 B2RV Champion, JMB, Mejzlik 28x12 3l, MKS 767/DS1210.

Re: Jeti DS-14

Odeslatod HonzaS v 27/3/2016, 12:09

Já už EQ 10 nelítám :-) Teď mám v letadlech maximálně 5 serv, na to mi stačí klíč na délku táhla :looool: Ale jo, EQ 10 bylo hezký řešení.
Opačná směrovka na zádech je nejsilnější síla ve vesmíru!
Uživatelský avatar
HonzaS
VIP člen Akrofora
VIP člen Akrofora
 
Příspěvky: 818
Registrován: 20/5/2007, 17:13
Bydliště: Týn nad Vltavou
Jméno: Jan
Příjmení: Špatný
Letiště: Bechyně
Hangár: Pilot RC Extra 2,25, Hacker
Badan Vertigo 2m, Hacker
RCFactory Edge 540 V3

Re: Jeti DS-14

Odeslatod Radek Gregor v 27/3/2016, 16:36

Dzordzik napsal:Používám na toto už pár let EQ10, stejně jako HonzaS a max. spokojenost. Křivek netřeba. Programování? Stačí mi na to na ploše šroubovák (mám u sebe vždy) a 2 tlačítka na EQ10 a jsem nezávislý na použitém RX i 2,4GHz systému ... A pak mi na jednu ovládanou funkci, bez ohledu na počet serv (do maxima podporovaného EQ10) stačí i velmi jednoduchá souprava a nepotřebuju řešit kraviny typu 18kanálů na vysílači. Pro mě velmi pohodové i pokud jde o nastavení. není třeba ani notebook ani kabel ani nic. Vše co potřebuju mám sebou na letišti. Při poruše serva tam dám jiné a do pár minut letím.

Ahoj
Použití EQ 10 bude asi v pohodě , ale u DS 16 a central boxu mi to přijde jako něco co tam bude navíc .
Spíš jsem se chtěl dozvědět jak to udělat s DS 16(14) ?

Díky

Radek
Uživatelský avatar
Radek Gregor
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 129
Registrován: 8/4/2011, 13:02
Jméno: Radek
Příjmení: Gregor
Letiště: Fryšták - Žabárna
Hangár: Extra 330 SC 35% Krill
Extra MX Pa model , Ocelot ...

Re: Jeti DS-14

Odeslatod HonzaS v 27/3/2016, 19:58

Já se v tom ztrácím o co že vlastně jde? Pokud od koncový body a středy serv, tak ty nastavíš jednoduše jako bys nastavoval jednotlivý serva. Pokud ti nesedí průběhy (například proto, že nemáš stejně geometrii pák u všech serv na křidélku a tak jedno servo předbíhá dvě další, i když do koncové polohy dorazí na stejno), tak průběh lze trošku doladit v servo balanceru (servo setup dole pro každé servo vzlášť). Teda aspoň takhle to je na mojí DS 16, předpokládám že 14 to má stejně (můžu ověřit zítra).
Opačná směrovka na zádech je nejsilnější síla ve vesmíru!
Uživatelský avatar
HonzaS
VIP člen Akrofora
VIP člen Akrofora
 
Příspěvky: 818
Registrován: 20/5/2007, 17:13
Bydliště: Týn nad Vltavou
Jméno: Jan
Příjmení: Špatný
Letiště: Bechyně
Hangár: Pilot RC Extra 2,25, Hacker
Badan Vertigo 2m, Hacker
RCFactory Edge 540 V3

Re: Jeti DS-14

Odeslatod mac v 16/1/2017, 14:36

Strcim to sem, futabisti, ma 14SG nejaku tu servo balance funkciu aspon pre akro - kridelka/vyskovky ? Diky
timing is everything
Uživatelský avatar
mac
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 459
Registrován: 9/8/2007, 15:15
Bydliště: Rajec
Jméno: Mišo
Příjmení: Jasenovec
Hangár: 104" EF Extra 300 DA120/HackerA150
Crack Laser

Re: Jeti DS-14

Odeslatod mac v 3/2/2017, 10:35

Ak by to niekoho zaujimalo, tak nema, a nema to ani 18SZ.
timing is everything
Uživatelský avatar
mac
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 459
Registrován: 9/8/2007, 15:15
Bydliště: Rajec
Jméno: Mišo
Příjmení: Jasenovec
Hangár: 104" EF Extra 300 DA120/HackerA150
Crack Laser

Re: Jeti DS-14

Odeslatod FAF v 3/2/2017, 11:00

Trochu mimo- Umí Futaba 14 SG 2x2 serva na křidélka? Myslím každé servo na samostatném kanálu.
Uživatelský avatar
FAF
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 414
Registrován: 19/11/2007, 16:06
Bydliště: Třešť
Jméno: František
Příjmení: Morkus
Letiště: Čenkov+ Dačice
Hangár: Yak 54 Pilot-RC ZDZ 112RV-J Ch
Extra 330 SC 107" - ZDZ 112 RV-J Ch

Re: Jeti DS-14

Odeslatod mac v 3/2/2017, 12:31

Umi, je tam kridlo 2kridelka a klapka.
Edit: Nema 3kridelka/kridlo ale asi si mozes priradit tolko, kolko mas k dispozicii kanalov..
Nemam to radio, len som studoval manual nedavno..
Naposledy upravil mac dne 3/2/2017, 13:51, celkově upraveno 2
timing is everything
Uživatelský avatar
mac
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 459
Registrován: 9/8/2007, 15:15
Bydliště: Rajec
Jméno: Mišo
Příjmení: Jasenovec
Hangár: 104" EF Extra 300 DA120/HackerA150
Crack Laser

Re: Jeti DS-14

Odeslatod FAF v 3/2/2017, 12:58

mac napsal:Umi, je tam kridlo 2kridelka a klapka.
Nema 3kridelka/kridlo, nema to ani 18SZ. Treba mixovat alebo rozmnozovat doskou/pboxom..

To zapojíš jedno servo na křidélku jako křidélko a druhé na stejném jako klapku? Jak je to pak s trimem?
Uživatelský avatar
FAF
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 414
Registrován: 19/11/2007, 16:06
Bydliště: Třešť
Jméno: František
Příjmení: Morkus
Letiště: Čenkov+ Dačice
Hangár: Yak 54 Pilot-RC ZDZ 112RV-J Ch
Extra 330 SC 107" - ZDZ 112 RV-J Ch

Re: Jeti DS-14

Odeslatod mac v 3/2/2017, 13:44

Nie, jedno kridlo ma dve kridelka a klapku.
Přílohy
Snímka.PNG
Snímka.PNG (4.39 KB) Zobrazeno 3026 krát
timing is everything
Uživatelský avatar
mac
Propaguje AF
Propaguje AF
 
Příspěvky: 459
Registrován: 9/8/2007, 15:15
Bydliště: Rajec
Jméno: Mišo
Příjmení: Jasenovec
Hangár: 104" EF Extra 300 DA120/HackerA150
Crack Laser

Re: Jeti DS-14

Odeslatod FAF v 3/2/2017, 13:48

mac napsal:Nie, jedno kridlo ma dve kridelka a klapku.


Dík za nakopnutí, já koukal stále na mot. modely. A ono se dá využít program na větroně. :-)
Uživatelský avatar
FAF
Člen Akrofora
Člen Akrofora
 
Příspěvky: 414
Registrován: 19/11/2007, 16:06
Bydliště: Třešť
Jméno: František
Příjmení: Morkus
Letiště: Čenkov+ Dačice
Hangár: Yak 54 Pilot-RC ZDZ 112RV-J Ch
Extra 330 SC 107" - ZDZ 112 RV-J Ch

Předchozí

Zpět na Elektronika

Kdo je online

Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 5 návštevníků