Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2005 22:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2004
Příspěvky: 3424
Bydliště: kousek od Hradec Králové
Honza píše:
Delas si ze mne legraci? Rozpětí 1,5 metru určitě není nepřekonatelnou překážkou (je-li vůbec jakou) v přenášení modelu, zato výhody oproti menšímu modelu jsou zřejmé.


Ja jsem Bellancu dal pokazde do vetsi igelitky a vyrazil na asi kilometr vzdalenou louku. Fakt bych si nejaky model podobne konstrukce (hornoplosnik s designem 'opravdoveho letadla') mohl pocinat podobne? Auto mam, ale prece proboha kvuli 'par metrum' nebudu jezdit autem?

Ted mam jiny model, zase ma rozpeti do 1 metru a vubec nemam pocit ze by to byl nejaky problem. Spis naopak. Na velikosti prece nezalezi ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2005 22:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.3.2005
Příspěvky: 40
Bydliště: Slavičín okr.ZLÍN
Dostat model na letiště néní přece žáný problém :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2005 23:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2003
Příspěvky: 1323
Bydliště: Plzeň - jih
Co se týká toho modelu, celou dobu mluvím o elektrovětroni. Jinak já jsem tahal v ruce V2 (dvoumetrovku), v batohu jsem měl vysílač, lepenku, hromadu nahradnich vazacich gum, vysilac, a nezridka i papir a lepidlo na opravy. Chodil jsem asi 3/4 kilasku na louku kde mam ted letiste. Taky jsem asi rok jezdil ke kamaradovi na kole 3 km do kopce, vsechno jsem mel privazany na kole - trup omotanej lepici paskou, kridla v kartonu, nezbytnej bagl na zadech. Motoraky jsem vozlil na kare, protoze jsme potrebovali stratbox s palivem apod. ........tudiz, ja vim velmi dobre, jak se vozi modely na letiste (jo a to vse v dobe kolem 15, 16 let).

jinac envelope: ne ne a ne. :lol: Ucil jsem litat dost lidi (vcetne sebe) na to, abych vedel jaky je vhodny model pro zacatecnika. Jeste k ty orientaci, neni to o tom jen to hodit do luftu a packovat, ale taky o tom, ze si sednes, polozis model na zem a litas jen "v hlave". Blbe se to popisuje, zato to o mnoho lip funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 8:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2004
Příspěvky: 160
OK, podle mne má Honza pravdu, že líp se naučíš lítat s pomalým modelem s velkým rozpětím a někým kdo ti poradí, jenže ne všichni to štěstí mají ! Já jsem živoucí důkaz že to jde z čínským setem (Wing Dragon) rozpětím 108cm a úplně sám. Samozřejmě že s tím "párkrát" švihleš o zem popř. do něčeho jiného, ale řek bych že to k tomu vlastně patří a číňana za pár korun ti zas nebude tak líto jako letadla na kterým si strávil nespočet hodin. Mimochodem v nějakým časopise jsem viděl recenzi na model Easy od Free Airu z EPP (bohužel na webu zatím nic není), myslím že to je to pravý pokud netrváš na rozpětí 2m


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: že každý spadne??
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 11:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2005
Příspěvky: 81
Kdo vám řekl, že na začátku každý spadne. To není až tak pravda. Co se týče mě, tak při mých začátcích jsem ze všeho nejdřív sedl k PC a nalítal nějakých těch x hodin, protože ať jsou tyto simulátory jakkoliv důvěryhodné, úplný začátečník tam vždy pochopí, co se stane, když pohne kniplem tam či onam, co udělá letadlo v takové či makové situaci apod. Jednoduše bych pár hodin u počítače doporučil každému začátečníkovi, pohled na roztřískané letadlo není v reálu vůbec pěkný.
Jako další krok by nebylo marné, pokud máme možnost, poprosit nějakého známého, kdo delší dobu lítá a má na rádiu možnost učitel-žák vzít takového začátečníka na kabel a aspoň pár těch letů s ním odlítat.
Přesně takovým způsobem provádíme začátečníky letovou školou na Valašsku my, necháme je několik hodin odlítat na simulátoru a pak je vezmeme na kabel. Někomu se to může zdát lecjaké, ale jsou to zkušenosti k nezaplacení. Jinak, co se týče letadla, je všeobecně známo, že větší modely jsou daleko stabilnější a poslušnější, takže určitě něco nad 1.50m.
Nebo ještě lépe, EPP akrobata. Člověk když spadne, tak vezme lepidlo a za pár miut může brouzdat oblohou zase :lol: V současné době proniká na trh další prodejce EPP stavebnic, který by měl za solidní peníz nabídnou i solidní stavebnice a za nedlouho by měl být uveřejněny i na webových stránkách(dokonce myslím, že už jsou tady v článcích první obrázkové ukázky, tak si udělejte obrázek sami).
/řeji šťastnou ruku při volbě...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: že každý spadne??
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 13:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2003
Příspěvky: 1323
Bydliště: Plzeň - jih
DarkMen: Lidi, co se uci litat a pri tom nedelaji trisky, je, rekl bych hodne malo. Navic, Baca se mezi ne, pokud se bude ucit s metrovou polomaketou, urcite nezaradi. Doporucovat akrobata na uceni, i kdyz z EPP, mi pripada ponekud unahlene. Zacatecnik bez reflexu ho stezi udrzi ve vzduchu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 13:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.10.2003
Příspěvky: 19
no nevim ale ja bych rekl ze nejlepsi pro zacatek je samokridlo z EPP neco jako Toro nebo Tom stoji to par korun hrozne moc to vydrzi a i na 280ku to lita pekne


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 15:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10798
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
zdena píše:
nejlepsi pro zacatek je samokridlo z EPP neco jako Toro

Svata pravda, sam jsem takhle zacinal asi pred pul rokem. Predtim jsem si trochu pohral se simulatorem (FMS) a zavzpominal, jak jsem pred 20ti lety stavel volne vetrone a gumaky. Samozrejme jsem s tim nekolikrat prastil o zem, proletel stromem atd, ale Toro slo vzdycky opravit a s Lipolkama a 300 motorem se da naucit i jednoduchym zakladum akrobacie, stejne jako za prizniveho vetru litat 45ti minutove lety na svahu....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 16:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.3.2004
Příspěvky: 115
Přidám svou kapku do mlýna.
Pokud jsi ještě nikdy nelítal RC tak jednoznačně doporučuji nejdřív simulátor - stačí i FMS, jenom aby jsi se zorientoval v páčkování a věděl alespoň trochu jak se model chová a kam se pohne. Potom EPP elektro - to můžeš zkusit poslat do vzduchu i sám, jsou skutečně téměř nerozbitné a lehce opravitelné no a potom cvičný motorák, který zvládne základní akro a je přitom nezáludný. Je ale vždy lepší když pro první start máš někoho zkušenějšího po ruce.
Pravda je taková, že čím je letadlo větší, tím je hodnější, nezáludnější a viditelnější. Pokud chceš létat akro, asi bych opravdu nešel do elektrovětroně - to létání je úplně jiné, reakce na kormidla a pod..
Moje doporučení - simulátor - Bendy sport - Trainer nebo Canary.
RC sety nebrat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jak??
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 18:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2005
Příspěvky: 81
Akrobata ne, jsem se přebretl, chtěl jsem napsat poloakrobat, něco jako Trainer nebo Canary, s oběma modely mám zkušenosti a musím říst že dobré, jsou to poslušené poloakrobaty a pro začátečníka aktuální :) Samokřídlo určitě ne, pokud začíná a chce lítat s letadly, samokřídlo mu moc neřekne, přece jenom se musí naučit používat výškovku, křidélka a směrovku, na samokřídlu toho moc nevymyslí, je to spíš na vyblbnutí, toť můj názor. Takže jak jsem již výše psal:
PC SIMULÁTOR - KABEL - POLOAKROBAT nebo EPP MODEL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 20:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.1.2005
Příspěvky: 70
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Teda pánové reknu vam ze sem se docela POBAVIL pri cteni teto diskuze :lol: :lol: :lol: :lol:. Nektere nazory me opravdu pobavily( 1,5m desna drina atp.-to vam nikdo nerek ze na velikosti nezalezi :lol: )
Samozrejme se to s tou velikosti nesmi prehanet( ani podcenovat)
Ja osobne sem se naucil litat na EPP samokridlu. No nebylo to to pravy orechovy mozna ze by byl vhodnejsi nejaky pomalolet( Bendy) nebo neco takoviho. Jestli si Balca chce neco postavit a nechce vetrone tag muze skusit el.vetrone rozhodne bych se neucil s akrobatem.. Treba TRACY elektro verze( nebo DINGO+)( mig 480+prevod) jako V2 je to velice hodne ero. mozna nekdo bude argumentovat ze ma rozpeti 2m to je pravda, ale jak to uz u modelu s vetsim rozpetim byva tak se daji kridla rozlozit na pul. Víte????? 8)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Proc ne
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 20:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2005
Příspěvky: 81
Na velikosti nezáleží?? :D No, říká se, že i s malým kašpárkem jdou udělat velké věci... :D Ale to už jsme někde jinde. Pokud ho ty větroně opravdu nelákaj, tak jsem doporučovat Trainera nebo Canary, ale nechci se opakovat. Ještě abych se vrátil k tomu samokřídlu, je pravda, že s tím moc zkušeností nemám, ale podle mě to moc letadlo není, jak jsem říkal, na vyblbnutí OK, ale letadlo je letadlo, to mi musíš dát za pravdu. Nechci tím však odrazovat od samokřídel, jen říkám svůj názor + tam se moc o velikosti mluvit nedá :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Ne všechny se dají rozložit
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 21:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2005
Příspěvky: 81
Ještě něco, né všechny letadla s větším rozpětím se daj rozložit na půl(křídla). Kupříkladu dvoumetrový Piper od Greatplan-u nebo moje Extra 300S s 1500mm rozpětím a i Extra 300S s rozpětím 1750 má křídla nedělné. Takže to někdy bývá problém. Pokud si děláš větroně, tak to je jasná věc, ale u stavebnic to není až tak jednoznačné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2005 21:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.2.2004
Příspěvky: 99
Bydliště: Blansko
dají se sehnat i motorové modeli s dělenými křídli :twisted: a vipadají skvěle.Je zbitečný příkat nějaký název když tam kde bidíš ho nemusí mít,ale mají tam nějaký jiný, možná i trochu lepší nebo horší ,ale stále vihovující.Například já sem si koupil kdysi v bazaru (v prodejně)letadlo bil to jediný svého druhu nic moc nevipadal ,nicméně účel to splnilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2005 18:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.1.2005
Příspěvky: 70
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Neni ta EXRA 300s nahodou kompozitova??? U kompozitovych akrobatu pod 2m se vetsinou puleni kridla nedela :twisted:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], PetrG a 23 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz