R.a.d.i.m napsal:Mam ted ve stejnem stadiu VELOXE od OM tak jsem to pro vlasni zvedavost zvazil bez haubny,kabiny a podvozku 2130g
R.a.d.i.m napsal:Jen pro vlasni zajimavos sem jeste jednou dal na vahu i s haubnou podvozkem kabinou a bizuterii 2700g jeste z toho pujde neco dolu ale to jsou jen gramy.To jen tak pro porovnani.je dobre to srovnat jeste by Dan mohl dat vahu SBACHA a nekdo dalsi dalsi vahy 2.2 v kostre dal bych to pak do tabulky a nekde tady na AF Nahral.
dědek napsal:Porovnávat váhově Veloxe 2,2 m OM s ostatními modely je zavádějící. Především velmi jednoduchá konstrukce a tvar trupu Veloxe způsobuje jeho menší hmotnost, oproti tvarově a konstrukčně složitějšímu trupu Extry nebo Sbacha. Použití velmi lehké a někdy křehké balzy na potahy křídel a ocasních ploch vede k jejich celkové malé hmotnosti, ale na úkor snížení pevnosti v krutu a ohybu a člověk má při manipulaci i s potaženými díly stále strach, že balzu někde promáčkne, nebo deformuje.
Letovka modelu téhle velikosti do 7,5 kg. je s motorem 55 ccm vhodná do klidu, i větru.
Malda napsal:Zdravím,
krásná práce a hezké letadlo! Hmotnosti bych se vůbec nebál bude to úplně v pohodě. Jenom jestli můžu malinkej detail, tak za mě bych zvětšil křidélka a pohyblivou část VOPAle je možné, že se mi to zdá malé pouze na fotkách.
badan napsal:s dovolením přidávám fotku kamaráda milana holby, který zrovna dodělává další 2,2 kousek. to co je na fotce (s kolama i podvozkem) bez motoru váží 2600g. (křídla (půlka ) 397g, směrovka 65g, výškovka (půlka) 97g, trup 1100 g). .. první milanův sbach měl letovku přes 7,5 kg a opravami ještě nabral (viz. rc mania)
v současné době už má hotovo a letovka s motorem dle 55 je asi 6,7 kg.
Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 6 návštevníků