Vloni v létě jsem potřeboval sežehlit fólii několika barev. Udělal jsem si šablony, nastříhal fólie s 5 mm přesahem, nastříkal hladký lamino teflon sprejem. Jednu fólii jsem nechal s krycí fólií, položil na lamino. Druhou fólii jsem částečně sloupl krycí fólii, odstřihnul z ní asi 10 mm v místě sežehlení a zase vrátil krycí fólii zpět. Položil ji na desku s 5 mm přesahem přes první fólii a zkusil sežehlit.
No a v ten moment se začalo totálně nedařit. Ať jsem nastavil žehličku jakkoliv, buď se fólie nespojila, nebo se už zase začala krabatit, nebo to chvíli šlo, pak se zase začala krabatit či se neslepila. Zkoušel jsem žehličku napřímo i přes hadr. Po půl dni mršení fólie jsem s tím praštil do kouta a pak už nebyl čas. Teď zase je a chtěl bych to zkusit znova.
Dělám něco podle dosavadního popisu špatně? Napadá mě, jestli to není žehličkou. Ta moje má mechanickej termostat, není problém moc velká hystereze teploty? Není nutná žehlička s elektronickou regulací která má určitě hysterezi podstatně menší?
Něco jsem již postupně požehlil ale vždy to bylo přímo "na celoplošný dřevo". Tady je spousta napojení "v luftě" takže se musí připravit celý potah předem.
Díky za případné rady.
Jirka