No a teď by mě zajímalo, jak dlouho obvikle trvá, než se zase vrátí původní tvrdost. Někde jsem četl hodinu, jinde den, někde 3, někde vůbec.

Díky
Jirka
CELERON napsal:Potřeboval jsem přeohnout "duralovou" ostruhu na velký ptáky koupenou v Jinu, matroš netuším. Je to pásovina 4x25 pzvolna se zužující na 20 mm. Když jsem to zkusil za studena, tak už na 30 stupňovým ohybu praskla, takže to žádný bláto nebude. Tak jsem použil známou ohýbačskou fintu s vyhřátím nad propan-butanem na teplotu kdy začne psát tvrdý dřevo. Celkem slušně "zblátovatěla", během 5 minut jsem ji naohýbal do požadovanýho tvaru.
No a teď by mě zajímalo, jak dlouho obvikle trvá, než se zase vrátí původní tvrdost. Někde jsem četl hodinu, jinde den, někde 3, někde vůbec.Tak co je tedy pravdou? Předpokládám, že tu jsou lidi, co tuhle technologii bězně používají.
Teorii s Boeing tabulkama jsem našel, ale pokud nevím matroš, je to na dvě věci.
Díky
Jirka
badan napsal:no jo, vidiš .-)
badan napsal:hoj, jestli to při 30 st. za studena praská tak už to asi bude slušnej dural. mě by spíš zajímalo kde jsi ho vzal, protože ty pásoviny co tu většina modelářských prodejců nabízí jako dural (bývávalo) jsou víceméně sračky ..
jinak většinou taky slýchávám cca den aby se struktura vrátila do původního stavu.
Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 4 návštevníků