Dzordzik napsal:Zkusil bych zkontrolovat sítko na karburátoru a když bude zasraný vyčisit a pro jistotu dát karbec na ultrazvuk. Předpokládám že tankuješ N95? Co máš za filtr v nádrži?
CELERON napsal:V poslední době po cca 2 letech provozu pozoruju zhoršený reakce ZDZ90 na plyn. Třeba po ubrání plynu na zemi na minimum jsou pokaždý jiný otáčky. Rozdíl je dost velkej, řádově 400-500 ale otáčky jsou stabilní. Za letu je přechod na střední otáčky skoro skokovej, pak je půl páky skoro stejnej a pak najede na maximum. Přitom poloha kdy skočí na střední otáčky a nebo zase spadne na minimum jsou cca 1/4 páky rozdíl. I reakce na změnu je taková "opožděná". Ještě vloni jsem nic z toho nepozoroval, reakce perfektní.
Prošel jsem ovládání plynu, vůle minimální. Servo HS5565MH, (7,4V/0,09s/60st) nevypadá, že by kmitalo či jezdilo nějak divně. Vrtule a muffler stále stejnej, palivo taky. S jehlama jde hnout hodně těžko, nevěřím, že by se pohnuly, sonda je na značce, po výměně svíčky žádná změna .
Po čem jít? Někde něco přicpanýho nebo ochozenýho ve Walbru, nějaký membrány nejsou v stavu jako dřív, zakarbonovanej výfuk? Nebo přeci jen servo? Problém je ta pakárna při hledání pokus omyl, demontáž a vrácení motoru je dobrá hodina práce a chci lítat a ne si hrát na mechanika.
Díky za případný rady.
Jirka
Dzordzik napsal:Zkusil bych zkontrolovat sítko na karburátoru a když bude zasraný vyčisit a pro jistotu dát karbec na ultrazvuk. Předpokládám že tankuješ N95? Co máš za filtr v nádrži?
bulldog napsal:Dzordzik napsal:Zkusil bych zkontrolovat sítko na karburátoru a když bude zasraný vyčisit a pro jistotu dát karbec na ultrazvuk. Předpokládám že tankuješ N95? Co máš za filtr v nádrži?
Teď dávej bacha.......Já měl před týdnem to samé.Seřizovali mi to machři a NIC.
Pak jsem se nasral a utáhl jsem volnoběžnou jehlu a zkoušel jsem přidávat plyn abych cítil odezvu v další půlce kniplové dráhy...OUHEJ ... JE TO TAM.Jede jako prase.
CELERON napsal:V poslední době po cca 2 letech provozu pozoruju zhoršený reakce ZDZ90 na plyn. Třeba po ubrání plynu na zemi na minimum jsou pokaždý jiný otáčky. Rozdíl je dost velkej, řádově 400-500 ale otáčky jsou stabilní. Za letu je přechod na střední otáčky skoro skokovej, pak je půl páky skoro stejnej a pak najede na maximum. Přitom poloha kdy skočí na střední otáčky a nebo zase spadne na minimum jsou cca 1/4 páky rozdíl. I reakce na změnu je taková "opožděná". Ještě vloni jsem nic z toho nepozoroval, reakce perfektní.
Prošel jsem ovládání plynu, vůle minimální. Servo HS5565MH, (7,4V/0,09s/60st) nevypadá, že by kmitalo či jezdilo nějak divně. Vrtule a muffler stále stejnej, palivo taky. S jehlama jde hnout hodně těžko, nevěřím, že by se pohnuly, sonda je na značce, po výměně svíčky žádná změna .
Po čem jít? Někde něco přicpanýho nebo ochozenýho ve Walbru, nějaký membrány nejsou v stavu jako dřív, zakarbonovanej výfuk? Nebo přeci jen servo? Problém je ta pakárna při hledání pokus omyl, demontáž a vrácení motoru je dobrá hodina práce a chci lítat a ne si hrát na mechanika.
Díky za případný rady.
Jirka
Dzordzik napsal: Plstěné bimbátko z nádrže zahoď a dej tam keramický filtr, seženeš v prodejně se sekačkama. Drahé ale téměř napořád a nepropustí nic a hlavně nic neuvolňuje.
CELERON napsal:Byl jsem kouknout k zahrádkářoj na filtry a mají jen bimbátko do křoviňáku. Bílej váleček průměr cca 20 mm, délka 35 mm. 75 CZK. Nátrubek s jedním ozubem na 4 mm hadici. Nojo, ale asi to nebude keramika, je to nějak podezřele lehký. Podle mě je to nějaký porézní plast. A taky je to dost velký, obávám se, že do půllitrový Pepsi to hrdlem uzávěru neproleze. Nebyl by prosím odkaz jak vypadá ta keramika?
Díky
Jirka
CELERON napsal:Dzordzik napsal: Plstěné bimbátko z nádrže zahoď a dej tam keramický filtr, seženeš v prodejně se sekačkama. Drahé ale téměř napořád a nepropustí nic a hlavně nic neuvolňuje.
Byl jsem kouknout k zahrádkářoj na filtry a mají jen bimbátko do křoviňáku. Bílej váleček průměr cca 20 mm, délka 35 mm. 75 CZK. Nátrubek s jedním ozubem na 4 mm hadici. Nojo, ale asi to nebude keramika, je to nějak podezřele lehký. Podle mě je to nějaký porézní plast. A taky je to dost velký, obávám se, že do půllitrový Pepsi to hrdlem uzávěru neproleze. Nebyl by prosím odkaz jak vypadá ta keramika?
Díky
Jirka
FAF napsal:. Filc zahoď hodně daleko, nebo věnuj nepříteli!
lv napsal:FAF napsal:. Filc zahoď hodně daleko, nebo věnuj nepříteli!
Definuj.
Podľa môjho názoru je filc ďaleko lepší ako plast,
lv napsal:FAF napsal:. Filc zahoď hodně daleko, nebo věnuj nepříteli!
Definuj.
Podľa môjho názoru je filc ďaleko lepší ako plast,
CELERON napsal:Vydrž, vysypala se mi doma výpočetní těéhnika a priorita je obnovit, instalovat a spoustu věcí souvisejících.![]()
Jirka
Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 2 návštevníků