mac napsal:3:33 je ten poptop co si opisoval, ze je lepsi ako bez sfg? Skusal si naletiet pod uplne plnym plynom, v obrate stiahnut a potom pridavat na vylet s obratu? Tie kratkoramenne extry atd to letia lepsie a moju 55 od kryla tam zakazdym nedostanem..
marekh napsal:mac napsal:3:33 je ten poptop co si opisoval, ze je lepsi ako bez sfg? Skusal si naletiet pod uplne plnym plynom, v obrate stiahnut a potom pridavat na vylet s obratu? Tie kratkoramenne extry atd to letia lepsie a moju 55 od kryla tam zakazdym nedostanem..
Ja som sa za tých par rokov čo lietam naučil jednú základnu vec.
Ak nejaký obrat nedokážeš zaletieť tak NIKDY nehľadaj chybu v modely ale len a len vo svojich rukách.
To že máš dlhšie rameno oproti extre tiež neni dôvod na to že to nemomôžeš dať.
Moja Extra 2.7m V2 mala oproti V1 o 9 cm dlhší trup lebo som ju spravil do štvorca a problém som nemal ani v jednom prípade zaletieť Pop Top.
Ak si zoberieš modely EF tak všetky sú robené do štvorca a vidíš ako lietajú.
Základom 3D obratov je využívanie zotrvačnosti modelu a zlým zaknipľovaním túto zotrvačnosť nezbrzdiť.
Vtedy budu obraty vyzerať lahodne.
To je môj názor a skúsenosť.
mac napsal:Marek, mozno si si len zle vysvetlil vetu, zakazdym ho tam nedostanem.
To nie je tvrdenie, tento model to nevie a ja ano :)
MomoBrut napsal:marekh napsal:
Ja som sa za tých par rokov čo lietam naučil jednú základnu vec.
Ak nejaký obrat nedokážeš zaletieť tak NIKDY nehľadaj chybu v modely ale len a len vo svojich rukách.
To že máš dlhšie rameno oproti extre tiež neni dôvod na to že to nemomôžeš dať.
Moja Extra 2.7m V2 mala oproti V1 o 9 cm dlhší trup lebo som ju spravil do štvorca a problém som nemal ani v jednom prípade zaletieť Pop Top.
Ak si zoberieš modely EF tak všetky sú robené do štvorca a vidíš ako lietajú.
Základom 3D obratov je využívanie zotrvačnosti modelu a zlým zaknipľovaním túto zotrvačnosť nezbrzdiť.
Vtedy budu obraty vyzerať lahodne.
To je môj názor a skúsenosť.
Vetsina tvych prispevku je z principu kontraverznich a vzdy se v nich vyskytuje neco, co neni pravda, pak premyslim, proc na to vlastne reaguju. Letadla od EF s vyjimkou snad Vanquishe nejsou ani zdaleka ctvercova. A samozrejme se nejedna jen o to, jak je to dlouhe proti rozpeti, ale predevsim jake to ma rameno a jaka je vzdalenost kridla od osy otaceni vrtule. A ja letadlo od EF mam, takze vim jak leta a take vim, ze ctvercove neni ani zdaleka. Kdyz je dam vedle sebe, pri stejnem rozpeti je 55 o 23 cm delší nez 54 a 54 ma navíc jeste kridlo vice vzadu. Jenze 54 neleta presnou ani zdaleka tak dobre, jako 55. Pop top leta lepe s mensi potrebnou vstupni energii a vsechno ostatni, co z kratkeho ramena profituje.
Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 12 návštevníků