stojím před jistým dilema a rád bych znal Váš názor na problematiku.
Mám Extru 330sc 41% od Krilla. Serva jsou 13x HS7950TH. Mám starou vysílačku Graubner MC 22s, tudíž nejsem schopen vše namixovat pouze na vysílačce. Mám Powerbox Royal RRS, který mi umožňuje vše nastavit.
Moje otázka tedy zní, mám udělat oddělovací desku (technicky to pro mě není problém, jsem elektronik) a napájet serva přímo z 2S Li-Pol a nebo to "honit" přes Powerbox??
Mám totiž o Powerboxu jisté pochybnosti, které vycházejí z následující situace. Mojí hloupostí a nepozorností mi při nastavování servo tlačilo trvale proti dorazu. Bylo tedy stále v bloku a muselo brát vcelku velký proud (to jsem však netušil a vesele nastavoval dál křidélka). Z ničeho nic se Powerbox vypnul, nechápal jsem co se děje. Zapnul jsem ho znova a takřka okamžitě se vypnul. Nakonec jsem přišel na to, že to dělalo servo plynu, které mimochodem odešlo (možná shořel motorek, těžko říct), servo chodí strašně pomalu a nemá vůbec sílu, ale to neřeším, mám už nové. Powerbox byl poměrně zahřátý. Mám tedy pocit, že Powerbox má ochranu, která ho při přehřátí vypne! Panuje ve mě tedy jistá obava, aby se při letu, kdy bude zabírat všech 12 serv opět nevypnul (proudy tam musejí téci velmi slušné). Kabeláž mám udělanou stejně jako MomoBrut, u kterého jsem se inspiroval).
Děkuji za Vaše názory!