Ahojte, už delší dobu vybírám motor do svého nového letadla. A nejlépe mi vyšel EME70 se starterem. Máte někdo zkušenosti?
Diky
https://emotors.cz/eme-benzinove-motory ... terem.html
A do akého modelu to bude?xfrodof napsal:Ahojte, už delší dobu vybírám motor do svého nového letadla. A nejlépe mi vyšel EME70 se starterem. Máte někdo zkušenosti?
Diky
Dzordzik napsal:Ještě jsem neviděl model, který by se s větším motorem "klepal" víc než s menším. Naopak, čím menší obsah, tj. i vrtule, tím je to většinou větší třasolet. Větší a tím i těžší vrtule funguje jako lepší setrvačník a navíc se mění frekvence kmitání. A pokud by na to dal např. 3list, tak bude v pohodě. osobně bych do 3m vlečné, pokud nehodlá vlekat jenom lehouše, dal rozhodně 120ku, jestli čínu nebo je na každém soudruhovi. U vlečné je ale dobré mít jistotu dobrého servisu, ideálně lokálně. Jinak do 3m vlečných se běžně dávají i 160ky, takže většího motoru se není třeba bát. Větší motor má větší, tj. účinnější vrtuli a pořád je lepší jak na výkon, tak na spotřebu létat s rezervou, než pořád na plný plyn a stejně mít málo bo ubat se dá vždycky.
Členové procházející toto fórum: Žádní členové a 3 návštevníků